Nie tylko dobry kucharz gwarantuje sukces Twojej restauracji. Zobacz POS co to jest

Gastronomia / January 23, 2017 / No Comments /

Wielu początkujących restauratorów uważa, że dobra lokalizacja i kucharz są kluczami do sukcesu. Jednak żaden lokal nie utrzyma się na wysokim poziomie, jeżeli praca kelnerów nie będzie sprawna. Przeczytaj ten artykuł i zobacz co to jest POS.

Buduj prestiż swojej restauracji. Postaw na system POS

Jeśli ktoś nie spotkał się wcześniej z określeniem POS to jego pierwszym pytaniem będzie: POS co to jest? To system gastronomiczny, którego zadaniem jest ułatwienie pracy każdego restauratora. Pomaga mu w szczególności usprawnić pracę na sali. Nie tylko dzięki temu programowi kelnerzy mogą dokonywać szybkiej i intuicyjnej sprzedaży poprzez ekran dotykowy, ale też masz wgląd, jako właściciel, do wszelkich niezbędnych informacji. Jesteś w stanie rejestrować czas pracy swoich pracowników, stan spiżarni oraz kontrolować definiowalne rabaty. Oprogramowanie ma wiele przydatnych funkcji, ale to nie jest jego najważniejsza zaleta. Gastro POS przede wszystkim buduje prestiż Twojej restauracji. Dzięki temu, że jest on dostosowany do Twoich indywidualnych potrzeb oraz profilu lokalu, pozbędziesz się nerwowej atmosfery między pracownikami, która bardzo często pojawia się, gdy praca jest źle zorganizowana. To z kolei przekłada się na błędy w obsłudze klienta. Jest to niedopuszczalna sytuacja, której za wszelką cenę musisz uniknąć. Poza tym, gdy posiadasz system POS, wtedy ranga Twojej restauracji znacznie wzrasta, tak samo jak szacunek i sympatia klientów.

Wszystkie dane restauracji są chronione

System POS to nie tylko lista zalet, których zadaniem jest usprawnienie pracy, ale także gwarancja, że dane Twojej firmy będą bezpieczne. Samo logowanie pracownika do oprogramowania może się odbyć za pomocą jednej z trzech możliwości. Kelnerzy mogą się zalogować za pomocą odcisku palca, karty magnetycznej albo po wprowadzeniu unikalnego kodu. Oczywiście, każde stanowisko wiążę się z pewnymi obowiązkami. Z tego też powodu twórcy Gastro POS dopasowali ustawienia do uprawnień konkretnego stanowiska. Dlatego też kelner będzie widział opcje, które pomagają mu w sprzedaży i składania zamówień, a menager dodatkowo będzie miał wgląd w wystawianie faktur. Jako właściciel będziesz mógł rozporządzać wszystkimi działaniami oraz dostępnymi opcjami. Dołącz do grona osób, które nie tylko wiedzą
POS co to jest, ale także mają go w swoich lokalach gastronomicznych.


Tags :

Leave a Reply